Мариупол в Югоизточна Украйна е до голяма степен под контрола на

...
Мариупол в Югоизточна Украйна е до голяма степен под контрола на
Коментари Харесай

Кметът на Мариупол: Градът е в ръцете на окупаторите

Мариупол в Югоизточна Украйна е значително под контрола на съветските сили, сподели кметът на града през днешния ден, откакто седмици на бомбардировки оставиха обсадения град на части, убиха незнаен брой цивилни и принудиха стотици хиляди поданици да изоставен домовете си.

" Не всичко е в нашата власт “, ​​каза кметът Вадим Бойченко в телевизионно изявление онлайн.  " За страдание през днешния ден сме в ръцете на окупаторите ".

Бойченко прикани за цялостна евакуация на останалото население на Мариупол, където живеят над 400 000 души, преди Русия да стартира нашествието си в Украйна на 24 февруари. 

" Според наши оценки към 160 000 души през днешния ден са в обсадения град Мариупол, където е невероятно да се живее, тъй като няма вода, ток, топлота, няма връзка “, сподели той. — И в действителност е ужасно. 

" Имаме потребност от цялостна евакуация от Мариупол “, сподели Бойченко.  " Нашата най-важна задача през днешния ден е да спасим всеки живот... И има очаквания, че ще успеем. Например има 26 рейса, които би трябвало да отидат до Мариупол, с цел да се изтеглят, само че за жалост не са получили позволение да се движат. И тази игра се играе всеки ден. Една цинична игра като " Да, подготвени сме. Можете да шофирате там “, само че в действителност не работи “, сподели той, представен от CNN.

" Нашите героични водачи под огъня се пробват да стигнат до местата, където могат да бъдат качени мариуполци, и чакат с вярата, че ще имат такава опция ".
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР